Wie/wat is Gods ID?

Hoe het allemaal begon...

Gods ID is de naam van een nieuwe, pionierende kerk op Voorne-Putten. In de zomer van 2019 kreeg oprichter Jan Koeslag een sterkte aanwijzing vanuit God om een gemeente op te starten in het dorp waar hij samen met zijn gezin in het najaar naartoe zouden verhuizen. Op een middag, na een brainstormsessie op een kleine zolderkamer kwam de naam Gods ID naar boven drijven. Gods ID kun je op meerdere manieren uitleggen:

ID staat voor identiteit. Als je een kind van God wordt, dan ontvang je Gods identiteit. Het is essentieel voor een dagelijks geloof in God om te weten, hoe God over jou denkt en wat Zijn Woord over jou zegt.

ID staat ook voor idee (in het Engels: idea). De gemeente, het lichaam van Christus, is Gods ontwerp, Gods plan, oftewel Zijn idee. Door samen te komen en door gelovigen heen, wil God Zijn liefde uitdelen en doorgeven aan een wereld in nood.

In oktober 2020 startte na veel gesprekken en een lange voorbereiding de eerste zondagsdienst. Helaas gooide de corona-pandemie al snel roet in het eten en besloten dat het veiliger was om voorlopig fysieke bijeenkomsten tot nader order in de wacht te zetten. Wekelijks hebben we online met een groepje Gods Woord overdacht en samen gebeden voor onze persoonlijke en andersmans noden. God is een verhoorder van gebeden en regelmatig waren wij getuigen van gebedsverhoren en overwinningen! In juni 2021 hebben we onze diensten weer hervat in een bijzaal van sporthal "De Drenkwaard" in Zuidland. Per 1 juni 2023 hebben we intrek genomen in ons eigen gebouw aan de Julianastraat 48 in Zuidland.