Wie/wat is Gods ID?

Hoe het allemaal begon...

Gods ID is de naam van een nieuwe, pionierende kerk op Voorne-Putten. In de zomer van 2019 kreeg oprichter Jan Koeslag een duidelijke aanwijzing vanuit God om een gemeente op te starten in het dorp waar hij samen met zijn gezin in het najaar naartoe zou verhuizen. Op een middag, na een brainstormsessie op een kleine zolderkamer kwam de naam Gods ID naar boven drijven. De naam "Gods ID" kun je op meerdere manieren uitleggen:

ID staat voor identiteit. Als je een kind van God wordt, dan ontvang je Gods identiteit. Het is essentieel voor een dagelijks geloof in God om te weten, hoe God over jou denkt en wat Zijn Woord over jou zegt.
ID staat ook voor idee (in het Engels: idea). De gemeente, het lichaam van Christus, is Gods ontwerp, Gods plan, oftewel Zijn idee. Door samen te komen en door de gelovigen heen, wil God Zijn liefde uitdelen aan een wereld in nood.

Op 4 oktober 2020 organiseerden we de eerste zondagsdienst in een bijzaal van sporthal "De Drenkwaard" in Zuidland. Op 10 juni 2021 werden we een stichting (Stichting Gods ID) met ANBI status. En vanaf juni 2023 hebben we intrek genomen in ons eigen gebouw aan de Julianastraat 48 in Zuidland, die we grondig hebben verbouwd tot een fijne, sfeervolle plaats om samen te komen.

Gods ID is een gemeente waar mensen uit de wijde omgeving naar toe gaan. De samenstelling aan mensen is zeer divers. Het is een kerk met een goede balans tussen jong en oud, alleenstaanden en gezinnen en mensen uit verschillende culturen en achtergronden. Sommige mensen zijn al langer op de weg, terwijl anderen aan het begin van hun ontdekkingstocht staan van het geloof. De sfeer is open, hecht en er heerst een cultuur van liefde en respect voor elkaar en een ieder die nieuw binnenkomt. Als kerk vinden we het belangrijk om zowel naar binnen als naar buiten gericht te zijn.